Opnieuw eenvoudige zege Dames 2

Na een weekje rust wachtte ons vandaag de thuiswedstrijd tegen VC Olympia, wie zult u denken, nou dat is onze buurvereniging uit Panningen. Zij zijn degene die terug zijn gegaan naar hun oorspronkelijke naam. Een echte derby dus.

In de training van de week de zaak op scherp gezet en met vertrouwen zagen we de wedstrijd tegemoet. Toch duurde het even voordat we op gang waren. Meer tegen onszelf stonden we te spelen dan tegen de Panningse gasten.

Vanaf 8-7 ging het plotseling snel. Een zeer goede servicedruk (die we de gehele wedstrijd vol hielden) legde de druk op de tegenstander en voa 18-11 en 22-12 haalden we de eerste set binnen.

De tweede set was een kopie van de eerste alleen haalden Panningen een punt minder dan in de eerste. Ditmaal was het 25-17.

Na twee redelijk makkelijke sets een altijd lastige 3e set denk je dan bij aanvang. Het tegendeel was waar de setstand van 25-10 zegt alles. Toen restte ons alleen nog het o zo belangrijke 5e puntje binnen halen. Met de jongst mogelijke opstelling was het nu ook in mum van tijd 12-6 en kon ons niks meer gebeuren. De rest van de set verliep op een gelijke wijze en met 25-14 was het vijfde wedstrijdpunt ook binnen. Tevreden met het resultaat kijken we uit naar onze volgende wedstrijd.

Na 3 wedstrijden staan we stevig op de 2e plaats in de stand 1 puntje achter Peelpush. De komende weken hard trainen en zorgen dat de aandacht niet verslapt want het duurt tot 5 november alvorens we weer aan de bak mogen. Dan komt een oude bekende op bezoek in de Ankerplaats een team wat het niet lukte om peelpush een set afhandig te maken en die wel vorig jaar twee plaatsen boven ons zijn geeindigd. We zullen alles moeten geven om een vergelijkbare prestatie als de voorbije weken neer te zetten met een vergelijkbaar resultaat zodat we Peelpush niet uit het oog verliezen.