Volleybalclub GrashoekVolleybalclub Grashoek

Welkom op VC Grashoek.nl!
Op deze website vindt u nieuws en informatie over teams, wedstrijdprogramma's, uitslagen, wedstrijdverslagen en competitiestanden van Volleybalclub Grashoek. Heb je nieuws voor de website, stuur even een mailtje naar de webmaster. En bekijk vooral ook even de Facebookpagina!

Moeizame overwinning Dames 25
mrt

Tegen de hekkensluiter is het eigenlijk noodzaak om punten te pakken als je mee wil blijven doen in de stand.
Voor onze tegenstander, HVC uit Hegelsom, was dit een van de laatste mogelijkheden om in een thuiswedstrijd punten te pakken en van de laatste plaats af te komen en dus tot op het bot gemotiveerd.

De 1e set verliep moeizaam voor ons. Het spel verliep stroef en er werden te veel services gemist. Kortom, te veel onzekerheden en fouten en te weinig overtuiging in het spel waardoor we constant achter de feiten aanliepen.
Op 20-19 kwamen we bijna langzij, maar we konden niet echt een vuist maken en verloren de set met 25-20.

De 2e set begonnen we een stuk beter. Na een flitsende start (1-8 voorsprong) kwam HVC in de 2e helft van de set weer gelijk en zelfs op een kleine voorsprong. Onze service liep weer iets beter dan in de vorige set, maar de aanvalsopbouw en het scoren was nog niet wat het moet zijn, maar HVC speelde ook niet foutloos, waardoor beide teams elkaar lang in evenwicht hielden. Uiteindelijk haalden wij de set binnen met 26-28; met de hakken over de sloot.

Ook in de 3e set bleef het stroef lopen en het scoreverloop was wisselend in het voordeel van HVC en dan weer van ons. Bij 25-25 was de laatste time-out voor HVC en was het erop of eronder voor beide teams.
En weer waren wij het die aan het langste eind trokken en wonnen ook deze set met het kleinst mogelijk verschil, 25-27.

Dat gaf wel iets meer zelfvertrouwen voor de 4e set, en dat was juist wat we vooral misten in de vorige sets. Er was meer overtuiging, vooral verdedigend en in de spelopbouw, waardoor ook de aanval beter liep. Deze set lag het initiatief duidelijk bij ons, geen hoogstaand spel, maar er werd goed gevochten voor elk punt en via 13-16 en 19-23 werd deze set overtuigend gewonnen met 22-25 en de 1-3 winst een feit.

Dat dit niet tot stand kwam met mooi volleybal doet er niets aan af dat deze 4 punten ons 3 punten boven Meterik brengen en nu dus 9e zijn in de stand!!
Dus….a.s. zaterdag 9-3 de kraker thuis tegen Meterik, komt dat zien, komt dat zien.
De wedstrijd begint om 17:30 uur en we kunnen alle support gebruiken. Tot zaterdag !

Terug
^ Terug naar boven