KAMPIOENEN KAMPI KAMPIOENEN!!!

Het zou zomaar kunnen gebeuren was het idee vooraf. Hoe krijg je het bedacht bij de planning van de competitie. De laatste thuiswedstrijd van ons speel je tegen de nummer 2 in de stand met de mogelijkheid om het kampioenschap binnen te halen. Dan moest Maasdal wel van Holyoke winnen. Zelf hadden wij Peelpush op bezoek, een jong team wat met lekker veel energie kan volleyballen en er net als wij voor wilden gaan om er een mooie pot van te maken.

De spanning zat er vol op aan beide kanten en Meijel kwam als beste uit de startblokken ze liepen via 6-1 uit naar 18-13. Telkens als we bij kwamen konden we dat niet volhouden. De 2e time-out nog maar eens benadrukt dat als je iets wil zelf minder fouten moet maken, de spanning eraf gooien en laten zien dat je nog een keer een achterstand weg kunt werken en via 18-18 en 21-22 was het plots Grashoek wat de klok sloeg. 25-21 een vergelijkbaar verloop van de set als in de uitwedstrijd in Meijel. De 2e set ging het continu gelijk op en waren wij wederom degene die beduidend minder fouten maakten en zo ging ook die set naar ons. Twee – nul voor, wat zou de stand in maasdal zijn. Voor ons nog steeds de opdracht om te gaan voor de volgende set. Meijel had een knauw gekregen van 2 keer nipt setverlies en in de 3e set kwamen ze er dan ook niet aan te pas. 3-0 voorsprong wie had dat gedacht. Het publiek roerde zich voor beide ploegen, de sfeer en ambiance was geweldig en bij aanvang van de 4e set was door het contact wat de coach had met Maasdal inmiddels bekend dat Holyoke daar met 4-0 verloren had. Winst in de laatste set betekende dus het kampioenschap. Poeh wat lastig om dan te zwijgen, maar dat moest want het zou niet de eerste keer zijn dat we de laatste set laten liggen. Tot de 10 konden we elkaar in evenwicht houden en daar kwam een vervelend moment. Een speelster van Meijel geblesseerd, (ik hoop dat het meevalt en dat ze spoedig herstelt) maar daar lieten we ons niet door afleiden. Minder fouten maken als zij en dan kon het toch niet meer fout zou je denken. Onze voorsprong groeide naar 22-14, time-out van de tegenstander, het moment om de dames te vertellen wat het was als die 3 punten nog gemaakt werden, de titel in D3M. even stokte het daardoor en het publiek op de tribune wist het ook en wij ook pak je vast want het gaat gebeuren en met 25-19 winnen we de laatste set EN WAT EEN ONTLADING. KAMPIOENEN KAMPI KAMPIOENEN.

Wij willen iedereen die zijn of haar steentje bijgedragen heeft aan deze titel nu alvast bedanken, spelers, vereniging, teams die ons geholpen hebben, ouders die hun kids gesteund hebben en jullie als publiek EEN DIKKE DANK JE WEL!!!!!!!!

Welkom zijn jullie op ons feestje op 11 mei in de Ankerplaats, gisteren was een voorproefje, vandaag nog Nivo 5 naar de titel schreeuwen (net zoals we dat gisteren bij dames 1 gedaan hebben die daardoor ook de winst haalden in de wedstrijd tegen were-di)