Volleybalclub GrashoekVolleybalclub Grashoek

Welkom op VC Grashoek.nl!
Op deze website vindt u nieuws en informatie over teams, wedstrijdprogramma's, uitslagen, wedstrijdverslagen en competitiestanden van Volleybalclub Grashoek. Heb je nieuws voor de website, stuur even een mailtje naar de webmaster. En bekijk vooral ook even de Facebookpagina!

Dames 2: Zwaar bevochten overwinning!17
dec

Na de mislukte missie vorige week in Neer was iedereen deze week erop gebrand om een goede prestatie neer te zetten.
Wederom tegen Kessel DS1 waar we vorige week in de beker 3 sets van verloren. We waren dus gewaarschuwd, een jong en ambitieus team dat deze competitie al goed gepresteerd heeft met een top 3 plaats als resultaat.
Het was dus zaak om zelf initiatief te nemen en de dames uit Kessel met servicedruk en goed aanvalsspel flink onder druk te zetten en daarmee hun aanvalsopbouw te ontregelen.

In de 1e set lukte dat vrij goed, we pakten direct een voorsprong van 4 punten (8-4) die even daarna slonk tot 2 punten (11-9). We gaven dit echter niet uit handen en bleven die 2 punten voorsprong goed vast houden met als logisch gevolg de setwinst met 25-23.

De kop was eraf, en dat gaf zelfvertrouwen. Dat bleek in de 2e set, want Kessel werd dusdanig onder druk gezet dat we in no time een forse voorsprong van 14-5 te pakken hadden. Enkele services die de 1e set nog mislukten kwamen nu vol door op de Kesselse passers, die daar grote moeite mee hadden. Eindstand 25-15, 2 punten in de pocket, dat smaakt naar meer.

Ook in de 3e set stoomden we door en met 5-0 zetten we Kessel weer met de rug tegen de muur. Dat bleek even later echter te mooi om waar te zijn. In een spannende strijd knokte Kessel terug naar 19-19 en met een sterke en goed scorende aanval wisten zij deze set toch nipt binnen te halen met 23-25.

De honger naar punten was echter nog niet gestild. Ondanks het verlies van de vorige set waren de blikken nog strak en de overtuiging dat er meer in zat nog volop aanwezig. De 4e set werd een echte thriller. Niet altijd met zeer hoogstaand volleybal; lange rally’s, mooie punten maar ook regelmatig onnodige fouten en soms rommelig spel aan beide zijden wisselden elkaar af, maar maakten de set wel een lust om naar te kijken. Beide teams hielden elkaar volledig in evenwicht, 20-20, 22-22, 25-25, wie zou uiteindelijk aan het langste eind trekken? Het zal onze inzet en gretigheid zijn geweest die de doorslag gaf, 28-26 was de eindstand en dus een prachtige 3-1 overwinning!!

Daarmee nemen we 4 punten afstand van de nummer 11, Aspargos en naderen weer tot op 4 punten Accretos onze tegenstander van vorige week. Aardig detail is dat deze 2 teams elkaar volgende week treffen.
Voor ons zit de 1e competitiehelft erop, pas op 19 januari staat de volgende competitiewedstrijd gepland in Baarlo tegen koploper Tupos. Kunnen we de extra pondjes van de feestdagen er weer gelijk vanaf sporten!
Fijne feestdagen!

Terug
^ Terug naar boven