Volleybalclub GrashoekVolleybalclub Grashoek

Welkom op VC Grashoek.nl!
Op deze website vindt u nieuws en informatie over teams, wedstrijdprogramma's, uitslagen, wedstrijdverslagen en competitiestanden van Volleybalclub Grashoek. Heb je nieuws voor de website, stuur even een mailtje naar de webmaster. En bekijk vooral ook even de Facebookpagina!

Dames 2: Ondanks dubbel programma dit weekend helaas niet in de punten11
dec

Zaterdagmiddag trokken we, over plaatselijk glad wegdek en mistbanken onderweg, vol goede moed richting Neer waar onze volgende competitiewedstrijd gespeeld werd tegen Accretos, de nummer 9 van de ranglijst met 3 punten meer dan wij en een wedstrijd minder gespeeld. Een tegenstander van redelijk gelijk niveau dus en op basis van het goede spel in de laatste thuiswedstrijden was de inzet om nu ook eens een goede uitwedstrijd neer te zetten. Dus lichte blessures goed in de tape, wel eerst een minuutje stilte voor de wedstrijd uit respect voor de overleden voetbalgrensrechter, en daarna vol vertrouwen aan de wedstrijd begonnen.

Het begin van de 1e set ging gelijk op tot 8-8. Ons spel liep echter niet echt goed; de aanvalsopbouw haperde af en toe en de aanval was niet echt overtuigend. Hierdoor wed het de Daarna wist Accretos het spel naar zich toe te trekken. Hun service en aanval legden flinke druk op ons waartegen we niet bestand waren. Via 16-12 en 21-15 wist de thuisploeg deze set met 25-16 te winnen.

In de 2e set ging het langer gelijk op en halverwege de set hadden we een voorsprong van enkele punten te pakken. Accretos wist echter wederom het betere spel te maken en kwam op 19-19 gelijk en stoomde door.
In deze fase kregen wij geen poot aan de grond en ook een time out en wissel veranderden daar niets aan: 25-19 was de eindstand. Kaboem, 2-0 achterstand; vooral de manier waarop Accretos aan het eind van de set 7 punten op rij scoorde kwam nogal hard aan.

We waren gekomen om een goede wedstrijd neer te zetten, vooral in de beslissende fases van de 1e twee sets was dat niet gelukt, maar dat kon nog hersteld worden. Dat moest in de 3e set dan maar gebeuren.
Er werd voor gevochten, maar helaas meer tegen ons zelf dan tegen de tegenstander. Een lichte achterstand werd geleidelijk aan groter en we voelden ook deze set uit handen glippen; 25-17 was de eindstand.
In de 4e set was onze weerstand gebroken. Ook in deze laatste bleek de strijd meer tegen onszelf en in onze hoofden af te spelen dan dat de energie tot uitdrukking kwam in goed spel, en ook deze set ging met 25-17 verloren. Alleen vechtlust blijkt in wedstrijden als deze niet voldoende, we missen overtuiging en stabiliteit.

Een forse tegenvaller waaruit blijkt dat we nog niet in staat zijn om een aantal wedstrijden achter elkaar stabiel en naar eigen kunnen te spelen.
Aangezien we nog niet klaar waren voor dit weekend moest de teleurstelling weggeslikt worden, op zondagmiddag hadden we immers nog een bekerwedstrijd tegen Kessel voor de boeg.

Voor deze bekerwedstrijd was het uitgangspunt wel heel anders. Waar in de competitie elk puntje telt kan in het bekertoernooi vrijuit gespeeld worden en is het alleen maar meegenomen als je een ronde verder komt, zeker tegen het sterke Kessel.
Na Tamara vorige week en Mireille afgelopen zaterdag was het deze keer Juliette die de spelverdeling voor haar rekening nam. We pakten de wedstrijd aan om aan ons zelf te laten zien dat we wel degelijk goed kunnen volleyballen. Zeker in de 1e 2 sets hebben we dat laten zien. Deze gingen weliswaar verloren met respectievelijk 21-25 en 24-26, maar het spel was toch een stuk beter verzorgd dan de dag ervoor (met dank aan Juliette die de spelverdeling heel goed opgepakt heeft). Met 16-25 in de laatste set liet Kessel zien dat ze in deze wedstrijd duidelijk de beste waren en niets cadeau gaven. Met de nadruk op deze wedstrijd, want a.s. zaterdag treffen wij dit team weer in de competitie. Zij staan op de 3e plaats in onze poule en komen hopelijk naar Grashoek met de overtuiging ons met gemak te verschalken, maar met een thuisvoordeel en hopelijk weer veel ondersteuning van het publiek kan het nog raar lopen…….

Terug
^ Terug naar boven