Dames 2 net geen winst, wel weer 2 punten

Na vorige week van plek gewisseld te zijn met Meterik was het deze week zaak deze 9e plaats te verdedigen.
Meterik heeft de laatste 6 wedstrijden slechts 1 punt behaald en is daardoor teruggezakt naar plek 10 in de ranglijst.
Deze zaterdag bleek dat het team na veel blessureleed weer compleet en strijdvaardig was.

In de 1e set bleek al heel duidelijk dat Meterik weer op oorlogssterkte was en hield ons gedurende de hele set op een achterstand.
We hadden duidelijk moeite met hun haarscherpe services terwijl onze eigen service niet 100% liep. Pas tegen het einde van de set wisten we langszij te komen. Het werd een spannende finale die ons uiteindelijk de winst bracht met 29-27.

Een goede basis voor de 2e set zou je zeggen, maar niets was minder waar. Meterik voerde de service- en aanvalsdruk verder op en had het spel volledig onder controle. Een weerwoord vonden we in deze set niet en kregen met 13-25 om de oren.

Met enkele wijzigingen de 3e set in waarin beide teams elkaar in evenwicht hielden tot op het laatst. Toch wist Meterik op het laatste moment door te drukken en de set met 25-27 binnen te halen.

Deze achterstand was (uiteraard) niet gepland en de 4e set moest het dus gebeuren, alles op alles om er een 5e set uit te slepen. Het begin was wederom voor Meterik (5-9), maar gedurende de set kregen we meer vat op hun spel en wisten een kleine voorsprong op 17-16 uit te bouwen en uiteindelijk via 22-18 de set winnend af te sluiten met 25-19.

In de 5e set moest dus uitgemaakt worden welk team zich matchwinnaar mocht noemen. De start was veelbelovend, maar de 4-0 voorsprong werd al snel een gelijke stand (7-7) en met 7-8 wisselden we van speelhelft. Wederom alles uit de kast om het initiatief weer over te nemen, maar Meterik had wederom het betere spel en mocht zich met 11-15 uiteindelijk terecht de winnaar noemen.

Onze 9e plaats zullen we dus met hand en tand moeten verdedigen in de laatste 5 wedstrijden. Dat zal nog een flinke kluif worden met het programma dat we nog te gaan hebben, maar zoals altijd gaan we ervoor!
A.s. zaterdag spelen we om 19:00 uur tegen Olympia, 4e in de stand. Publiek bedankt, we hopen weer op jullie steun a.s. zaterdag in Panningen.