Volleybalclub GrashoekVolleybalclub Grashoek

Welkom op VC Grashoek.nl!
Op deze website vindt u nieuws en informatie over teams, wedstrijdprogramma's, uitslagen, wedstrijdverslagen en competitiestanden van Volleybalclub Grashoek. Heb je nieuws voor de website, stuur even een mailtje naar de webmaster. En bekijk vooral ook even de Facebookpagina!

Dames 2: belangrijke overwinning tegen nummer laatst25
nov

Deze wedstrijd is de opdracht duidelijk: winnen.
Thuis tegen de hekkensluiter HVC waarop we tot op dit moment 5 punten voorsprong hebben is er de mogelijkheid om de onderste 2 plaatsen achter ons te laten en een iets veiligere 10e plek te gaan bezetten.

In de 1e set liet HVC zien dat ze niet naar Grashoek gekomen zwaren om zich zomaar gewonnen te geven.
Ons spel liep nog niet helemaal lekker waardoor we tegen een achterstand van 5-12 aankeken.
We kwamen goed terug en het ging vervolgens redelijk gelijk op naar het einde van de set.
De laatste punten wist HVC echter te scoren en daarmee de 1e setwinst binnen te halen (23-25).

Deze tegenvaller konden we gelukkig snel achter ons laten; er was volop vertrouwen dat het beter kon, en dat hebben we in de 2e set bewezen.
Ons spel werd beter en er werd goed druk gezet met de service en de aanval, waardoor we deze set overtuigend winnen met 25-16.
De concentratie vast houden en met dezelfde overtuiging de 3e set in.

HVC liet zien dat ze over de nodige veerkracht beschikken. We kregen deze set zeker niet cadeau.
Op 18-18 gelijke stand kwam het breekpunt in de set. De overtuiging was er nog steeds en ondanks een vechtend HVC wisten wij dit keer het verschil te maken om de set te winnen.
De eindstand was 25-22 en dus kwam de overwinning dichterbij.

De afgelopen 2 sets eisten hun tol, vooral mentaal bleken we niet bij machte om de concentratie en de spelvreugde vast te houden en liepen in de 4e set achter de feiten aan.
Time-outs en enkele wissels konden het tij niet keren. 20-25 setverlies was het gevolg. Het positieve was dat tegen het einde van de set ons spel weer iets verbeterde en met deze opsteker gingen we de 5e set in.

De laatste kans dus om de wedstrijd toch nog winnend af te sluiten; dat was ons uitgangspunt en lag dus nog steeds binnen ons bereik.
Beide teams vochten voor wat ze waard waren, maar ook aan beide zijden slopen regelmatig fouten in het spel.
De energie was bijna op en met maar liefst 4 wissels probeerden we nieuw leven in te blazen.
Bij de wissels waren speelsters die de hele wedstrijd nog niet hadden gespeeld; een heel erg moeilijke opgave in belang van het team werd gevraagd.
Een 9-10 en zelfs 12-14 achterstand werd opgehaald met vechtlust, nooit opgeven, minder fouten maken dan de tegenstander en een beetje geluk.
Met deze uiterste inspanning haalden we de set toch nog binnen met 17-15. Suuuuuuuuper !!!!!! Wat een geweldige afsluiting van deze thriller.
Deze wedstrijd heeft veel gevergd van het hele team, en ja, we weten dat we elke wedstrijd tot het uiterste moeten gaan, maar als je in een zinderende beslissende set koud in het veld komt en erin slaagt een goede bijdrage aan de setwinst te leveren kun je alleen maar zeggen: petje af. Ook uiteraard een dank je wel voor de gastspeelsters Mireille, Juliette en Veronica die de geblesseerden (Annemie en Lieke beterschap!) goed vervangen hebben.

Met deze 3-2 overwinning gaan we Aspargos voorbij en klimmen we naar de 10e plaats op de ranglijst, een mooie opsteker.
Komende zaterdag 1-12 spelen we thuis tegen Bach. Deze ploeg hebben we ontmoet in de voorbereiding; een geduchte tegenstander die op de 3e plaats staat.
In het weekend daarna spelen 2 wedstrijden: zaterdag 8-12 om 19:00 uur uit tegen Accretos in Neer en zondag 9-12 om 16:00 uur in Venlo onze 1e bekerwedstrijd tegen Kessel DS1.
Volle bak er tegenaan dus.

Terug
^ Terug naar boven