Volleybalclub GrashoekVolleybalclub Grashoek

Welkom op VC Grashoek.nl!
Op deze website vindt u nieuws en informatie over teams, wedstrijdprogramma's, uitslagen, wedstrijdverslagen en competitiestanden van Volleybalclub Grashoek. Heb je nieuws voor de website, stuur even een mailtje naar de webmaster. En bekijk vooral ook even de Facebookpagina!

Dames 2: 14e Overwinning op een rij11
mrt

De op een na laatste thuiswedstrijd van dit jaar tegen Ledub, een team wat het ons in de uitwedstrijd serverend best lastig gemaakt had, werd pas in de laatste set echt een wedstrijd.

In de eerste drie sets van deze wedstrijd was het elke keer wel een speler van ons die middels een goede service-druk ervoor zorgde dat het spel van Budel maar langs een kant gespeeld kon worden. De setstanden (25-13, 25-17, 25-14) spreken boekdelen, Budel kwam onvoldoende aan aanvallen toe en wij konden vrij-uit de verdediging van hen testen en lek spelen. Smetje op deze sets was het uitvallen op 24-13 van Elise. Zij moest met een enkel blessure naar de kant. Desondanks paktte het team zoals gezegd het geheel goed op. Vier wedstrijdpunten waren binnen en het o zo belangrijke 5e punt wilden we ook halen.

Zo begonnen we ook aan de 4e set, maar daar waar je zou verwachten dat het gebeurd was gingen de meiden van Budel brutaal aan de leiding en bij ons stapelde zich fout op fout. Dit leidde tot een achterstand in deze set van 18-11. Op dat moment moet je dus twee keer zoveel punten maken als zij wil je de set nog winnen. De tweede time-out was geweest en als het moest gebeuren dan ook maar nu. Met een paar gelukkige punten kwam het geloof terug en via 16-19 en 19-21 werd het toch nog spannend wie het 5e puntje mocht hebben. Concentratieverlies uit begin van de set was weg en we gingen er weer voor. En dan kom je op 24-22 voor. Knap hoe je dat samen doet. JE krijgt de kans om de wedstrijd te beslissen en dan weer 3 persoonlijke fouten en je staat met 25-24 achter. Maar niet opgeven. Een bal via de netrand en uiteindelijk een 27-25 setwinst en daarmee 5 zeer belangrijke punten in de strijd om de titel in de pocket gehouden.

Met nog 4 wedstrijden te spelen (en nog 20 punten te vergeven) is de voorsprong op de nummer twee en drie nog altijd 12 punten. In die laatste 4 wedstrijden komen we beide tegenstanders nog tegen dus een gelopen race is het zeer zeker niet.

De belangrijkste van al spelen we op zaterdag 24 maart tegen Peelpush. Dit is de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. In de uitwedstrijd was de tribune in Meijel te klein. Wij hopen dat het destijds in grote getale opgekomen publiek ons nu ook weer komt steunen, want dat zullen we nodig hebben en kunnen we gebruiken. In de wetenschap dat nummer 2 en 4 diezelfde dag ook tegen elkaar spelen zou het zomaar kunnen zijn dat …………

Komt dus allemaal op 24 maart naar de Ankerplaats.

Terug
^ Terug naar boven