Volleybalclub GrashoekVolleybalclub Grashoek

Welkom op VC Grashoek.nl!
Op deze website vindt u nieuws en informatie over teams, wedstrijdprogramma's, uitslagen, wedstrijdverslagen en competitiestanden van Volleybalclub Grashoek. Heb je nieuws voor de website, stuur even een mailtje naar de webmaster. En bekijk vooral ook even de Facebookpagina!

Dames 1: Vier punten rijker29
okt

Zoals afgesproken zouden we voorafgaand aan onze wedstrijd Dames 2 naar een overwinning schreeuwen, zo gezegd zo gedaan? Nee Dames 2 heeft laten zien dat ze ook kunnen winnen, super dames en een mooie basis voor de komende wedstrijden en we deden het met plezier want in de eigen wedstrijd konden wij gebruik maken van spelers uit het tweede omdat we zelf nog steeds kampen met blessures (Lisanne en Sanne beterschap) Dan onze eigen wedstrijd, waarbij de tegenstander helemaal uit Maastricht naar Grashoek gekomen was. De druk lag bij ons, wij speelden thuis en alle teams hadden tot dat moment hun wedstrijden gewonnen dus wij konden niet achterblijven.

In de aanwezigheid van onze sponsoren die een avond aangeboden kregen van de vereniging als blijk van dank begonnen we vol vertrouwen aan de wedstrijd.
De eerste drie sets vertoonden allemaal een gelijk beeld. In het eerste deel ging het redelijk gelijk op tot een stand van 10-10. Beide ploegen hadden hun serie punten maar het verschil werd nooit groter dan een punt of drie. Rond de genoemde stand waren wij degene die beduidend minder fouten maakten en het betere van het spel hadden. Het verschil in de eigen samenstelling van het team maakte hierbij geen verschil en de spelers van het tweede hadden zoals gezegd een waardevolle bijdrage. IN het tweede deel van de eerste drie sets waren wij degene die het betere van het spel hadden en de ballen goed verdedigden en in staat waren om de punten te scoren. Alle drie de sets eindigden met ruim verschil 25-18 in de eerste en vervolgens twee maal 25-17.
Vier wedstrijdpunten van de vijf binnen en ook het vijfde was absoluut mogelijk. Deze set leek het of de concentratie een beetje weg was, de scherpte wat minder en via 9-12 liep Jokers uit naar een 19-14 voorsprong. Wat we de andere drie sets wel gedaan hadden verzuimden we op dit moment, wel goed verdedigen maar niet scoren in de aanval. Toch leek het tij zich nog te keren want het werd 20-20 maar toen was de energie op? nee want het werd ook nog 22-22 en zelfs 23-22 voor. een vijfde wedstrijdpunt leek aan onze kant toch nog (en verdiend) uit te komen. Een scheidsrechterlijke dwaling van een gedurende de gehele wedstrijd degelijk leidende scheidsrechter zorgde voor 23-23 ipv 24-22. Twee kostbare fouten kwamen hier overheen waardoor er toch nog een puntje mee ging naar Maastricht. (zelf hadden we hier de grootste invloed op door het niet scoren van de geboden kansen gedurende de vierde set) Met een ontevreden gevoel verlieten we de wedstrijd ondanks de 4 wedstrijdpunten. terwijl we vantevoren getekend hadden voor 4 punten, dus al met al een goed en degelijk resultaat. Iets wat vertrouwen geeft voor de komende weken want daarin zal echt duidelijk worden wie onze concurrenten zijn voor het “linker” rijtje. Tot heden elke week verrassende uitslagen waaruit blijkt dat in deze poule veel ploegen aan elkaar gewaagd zijn en er elke week scherpte geboden is.

Volgende week spelen we niet op zaterdag maar op zondag en wel voor de beker in onze eigen Ankerplaats. Deze wedstrijd tegen Holyoke begint zondagmiddag 4 november om 17.30 uur en natuurlijk is daarbij alle steun welkom. Dus tot dan!!

Terug
^ Terug naar boven