Dames 1: twee punten gewonnen, super!!!

De derde uitwedstrijd van deze nog jonge competitie en een echte derby tegen Peelpush stond op het programma. In de aanloop was het allemaal even niet optimaal want we vertrokken met slechts 7 spelers naar Meijel. Mireille was met het tweede mee om daar bij te springen door blessureleed, Lisanne zullen we nog even moeten missen als speelster maar geweldig zoals ze (samen met de wisselspelers) vandaag haar eigen team aanmoedigde en Eefje geveld door griep (beterschap) waren de afwezigen in het veld.

Met geen keuze qua opstelling werd er dus begonnen aan een wedstrijd die later bleek echt een wedstrijd te zijn. Wederom een genot om naar te kijken (publiek genoeg voor beide ploegen). De spanning moest er in de eerste set bij beide ploegen nog wel even af maar op 7-5 pakte Peelpush haar eerste voorsprongetje. En dit bleef zo tot 22-19. Peelpush maakte erg weinig fouten en wij moesten erg hard werken om een opgelopen achterstandje weer terug te brengen tot het minimale verschil van twee punten. Dat was ook het verschil in de eerste set, wij konden ons geen fout permitteren waardoor de druk continu bij ons lag. Toch was er vandaag iets mogelijk (in een uitwedstrijd!!) 25-23 de eerste set is voorbij, op naar de tweede.

In de 2e set haperde het even, het setverlies zat dieper als gedacht. Maar ondertussen waren de hulptroepen van het tweede ook gearriveerd (zowel drie spelers als aanvulling maar ook op de tribune in de vorm van extra publiek) en die waren zeer welkom. De achterstand liep op tot 14-6. Als Peelpush onze huid wilde hebben dan moest die duur verkocht worden en die winnaars mentaliteit werken we samen aan en die kwam in zicht. Het rendement van onze inzet werd groter en heel stiekem kropen we dichterbij naar 16-12. Het werd weer een wedstrijd, maar Peelpush liet het niet gebeuren, zelf even geen scores ondanks een goede pass, de wissels konden het ook niet veranderen, en de set bleef in Meijel met 25-18.

Daar waar Meijel blij was met het tweede punt was voor ons de wedstrijd zeker nog niet gespeeld, drie sets om het goed te maken en ja zowaar die kwamen er. De derde set was de scherpte er bij Meijel even af en wij profiteerden daar erg goed van. Verdedigend haalden we ontzettend veel ballen en plots ging het aan het net wel. Continu 3 tot 5 punten voorsprong die we de gehele set vol wisten te houden en daarmee de stand op 2-1 brachten.

Op de tribune ontspon zich ook een wedstrijd wie zijn eigen team het beste en hardste aan kon moedigen, gaaf om te zien welke steun je krijgt van je meegereisde of nagekomen publiek (dames 2 als jullie die energie in je eigen wedstrijd ook kunnen laten zien waarmee jullie ons vandaag gesteund hebben, dan komen de punten er ook, wij zullen er 27 oktober voor jullie zijn). De energie die dit los maakte zorgde ook voor een bliksemstart in de 4e set. Peelpush kreeg de druk van ons en via 15-10 liepen we uit naar 19-13. Een stand die weergeeft dat zij op dat moment nog twee keer zoveel punten moesten maken dan wij om de setwinst te halen, een vijfde set kondigde zich aan. Echter eerst de set binnenhalen was de opdracht. Even haperde het nog door een erg goede service serie maar de setwinst bleef bij ons. 2-2, een terechte stand voor dat moment daar was iedereen het over eens waardoor de vijfde set de beslissing dan maar moest brengen.

Wat de wedstrijd niet verdiende gebeurde, iedereen ging er goed voor zitten en hoopte deze goede wedstrijd van twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren spannend te zien eindigen, maar dat bleek niet het geval. Daar waar we de gehele wedstrijd weinig of geen fouten maakten in de passing lukte het ons om er nu 9 op een rij te maken wat betekende dat we na vier minuten spelen tegen een 9-1 achterstand aankeken. De set werd met 15-4 verloren en daarmee de wedstrijd maar desondanks mogen wij trots zijn op deze prestatie (ook in een uitwedstrijd kunnen we dus wel goed volleyballen), tevreden met twee punten in deze moeilijke uitwedstrijd die vertrouwen geeft naar de volgende thuiswedstrijd op 27 oktober tegen Jokers uit Maastricht.  Nogmaals dank aan een ieder voor de bijdrage, wij hebben ervan genoten en wij hopen jullie ook.