Dames 1: Ongeslagen thuisstatus behouden

In een weekend waar in de poule maar 1 wedstrijd gepland stond was het er wel een die er toe deed. Inzet was plaats 3 en wellicht plaats 2 in de stand (Civitas was aandachtig toeschouwer).
In een goed gevulde Ankerplaats was het Peelpush wat duidelijk de boventoon voerde in de eerste twee sets. Het stapje extra wat we thuis zo makkelijk, gesteund door ons trouwe publiek, kunnen zetten was er even niet.
We lieten Peelpush volleyballen doordat wij niet in staat waren er de druk op te leggen middels service of onze aanval. In combinatie met een te onzuivere pass en wat veel persoonlijke foutjes was het Peelpush wat de dienst uitmaakte. De setstanden waren typerend voor het verloop en geven een duidelijk beeld 25-18 en 25-19 en een terechte 2-0 achterstand.

Twee-nul achter dat kenden we nog, want ook in de uitwedstrijd was het Meijel wat een 2-0 voorsprong nam. In de derde set keerde vandaag ook het tij. Een snelle voorsprong van 7-3 en 18-11 resulteerde in een setwinst van 25-17. We waren terug in de wedstrijd omdat we nu wel in staat waren om de druk bij Meijel te leggen. De 4e set was vergelijkbaar en met een winst van 25-20 was de stand net als in de heenwedstrijd verandert van 2-0 achter in 2-2.
De beslissende vijfde set gaf ons de mogelijkheid om en de ongeslagen thuisstatus te handhaven en om een punt verder uit te lopen in de strijd om plek drie in de stand. En waar we in de uitwedstrijd de vijfde set grandioos verloren werd die vandaag met 15-6 binnen gehaald. Vanaf de derde set hadden wij Peelpush in grip en was onze wil wet. Een geweldige prestatie waarmee we tto op 8 punten van de koploper komen en slechts twee punten verwijderd zijn van de 2e plek.
In de laatste 4 wedstrijden kan nog alles gebeuren wetende dat de nummer 2 in de laatste wedstrijd van het seizoen naar Grashoek komt!!!

Maar we moeten werken van week naar week, volgende week de uitwedstrijd tegen Oikos, een gevaarlijke ploeg die van de bovenste kan winnen en van de onderste verliezen, we zijn gewaarschuwd!
Voor de supporters die ons volgen, deze wedstrijd wordt gespeeld in Herten in sporthal Herteheym en we beginnen om 17.00 uur. Tot dan