Dames 1: De kop is eraf!

Na een zeer wisselende voorbereiding gaat het vanaf nu om de echie. Civitas was onze gastheer van vandaag en de dames hadden er zin in. Helaas was het met de fitheid van de ploeg niet helemaal ok. Diverse spelers hebben kleine tot grotere klachten maar desondanks werd er vol goede moed begonnen. En daarmee was ook alles gezegd. Wat we allemaal goed kunnen en hebben laten zien was er vanaf het eerste fluitsignaal niet, eventueel met uitzondering van de service pass. Met ruim 15 persoonlijke fouten in 1 set win je geen wedstrijden. De gehele eerste set liepen we tegen ons zelf te volleyballen en we lieten civitas in het spel komen. Met 25-15 een setstand die boekdelen spreekt.

In de tweede set ging het ondanks drie wisselingen hetzelfde door. Te weinig corrigerend vermogen van de spelers zelf. Bij 13-3 was de tweede time-out alweer gebruikt. Vanaf dat moment draaide de wedstrijd. De service druk nam toe en werd iets meer geluisterd en het foutenfestival nam af. De rest van de tweede set eindigde in 12-12, maar daarmee ging ook deze set dus verloren met 25-15. Twee nul achter in sets.

De derde en vierde set zetten we de lijn door van eind tweede set. In de derde ging het via 13-11 en 21-17 naar 21-21. Vertrouwen nam toe en een scheidsrechterlijke dwaling nam ons deze set niet af. met 25-23 haalden we de winst binnen. De vierde set kende een vergelijkbaar verloop en liep gelijk tot 23-23. met daarna nog fouten aan beide zijde werd deze ook winnend afgesloten met 28-26.

De vijfde set moest dan de eerste winst of verlies van het seizoen bepalen. Maar de fut en energie was eruit, in mum van tijd was het 15-8. Na een twee nul achterstand geen onverdienstelijk resultaat maar met de juiste scherpte vanaf het begin hadden we als winnaar van het veld gegaan. Iets om aan te werken en van te leren want het seizoen is nog lang. Volgende week spelen we wederom een uitwedstrijd. De reis gaat naar Kerkrade waar we om 16.00 uur beginnen tegen Furos. Een belangrijke wedstrijd omdat zij in het openingsweekend ook niet tot winst zijn gekomen.