Volleybalclub GrashoekVolleybalclub Grashoek

Welkom op VC Grashoek.nl!
Op deze website vindt u nieuws en informatie over teams, wedstrijdprogramma's, uitslagen, wedstrijdverslagen en competitiestanden van Volleybalclub Grashoek. Heb je nieuws voor de website, stuur even een mailtje naar de webmaster. En bekijk vooral ook even de Facebookpagina!

Belangrijke punten dames 116
apr

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen moest gewonnen worden om uitzicht te houden op plaats 8. Een plek die klassebehoud betekent. Iets wat andere jaren met zoveel punten geen discussie opgeleverd zou hebben. Door een versterkte degradatie zijn alle punten welkom. Somas Activia met “ut hert op de goije plaats” was niet gekomen om zich zomaar gewonnen te geven.

Met veel plezier en lol speelden ze goed in op het publiek wat probeerde hen uit de concentratie te halen. In de eerste set was dat nergens voor nodig want in mum van tijd was het 20-6 voor onze dames. Met 25-12 is het eerste punt een feit. Het ging erg goed maar ook gemakkelijk, “te gemakkelijk denk ik”. In de tweede set was het een gelijk opgaande strijd waarbij dan de een dan de ander een kleine voorsprong nam. Kansen genoeg gehad maar wellicht toch teveel spanning en foutjes. Mede door maar liefst 9 service-fouten ging deze set met het minimale verschil van 27-25 naar Somas.

Met beide benen weer op de grond begonnen we aan de 3e set. Ook deze ging gelijk op deze keer bleef de voorsprong telkens in stand, de lol van activia was net zo groot als de spanning aan grashoekse kant. Met 25-22 namen onze dames een 2-1 voorsprong in sets. De 4e set diende zich aan, publiek en spelers schraapten de keel (tot vervelens toe). Dit alles was beperkt nodig want het verzet was gebroken. Somas had waarvoor ze gekomen waren een set. Met 25-11 bleef ook het o zo belangrijke 4e wedstrijdpunt in Grashoek.

Doordat Flamingo’s de uitwedstrijd tegen were di verloor met 3-2 stijgt dames 1 een plaats op de ranglijst. Met 44 punten en flamingo’s op de 9e plaats met 43 punten is het ook volgende week nog extra spannend. Onze dames mogen 1 set verspelen ten opzichte van Flamingo’s (zij spelen tegen Somas). Bij winst van 3-1 of meer is men zelfs niet afhankelijk van het resultaat van flamingo’s en hier gaan onze dames voor. Wij hopen op steun vanuit onze trouwe toeschouwers die bereid zijn om mee te reizen naar Liessel waar de wedstrijd begint om 15.00 uur. Liessel de nummer 4 uit de stand heeft niets meer te verliezen of te winnen, behoudens de eer. Onze dames willen ervoor gaan om daarmee te voorkomen dat ze op 28 april aan moeten treden voor de PD-wedstrijden. U komt hen toch ook aanmoedigen. Tot zaterdag in Liessel.

Terug
^ Terug naar boven